BIOGRAPHY

vinkana-home-dj-begin.jpg

Het begin van Vinkana

“Het vak DJ wordt vaak onderschat. Het is hard werken en veel ervaring opdoen. Toen ik nog achter de bar werkte, was een collega een vaste DJ van de club. Doordat hij verhuisde naar het buitenland, kreeg ik de kans om achter de DJ-booth te kruipen.

De DJ set bestond uit 2 Pioneers CDJ 2000 en een DJM 800. Mijn eigen USB-stick vulde ik met gedownloade muziek. Ik begon met 1 nummer en elk knopje probeerde ik uit. Dankzij dit proces ben ik steeds meer te weten gekomen over de apparatuur en de mogelijkheden..

Thuis ben ik me verder gaan verdiepen in het mixen en de verschillende muziekstijlen. Er was niemand die het me kon leren, dus ik heb mezelf alles aangeleerd. Van fouten maken leer je, zeg ik maar altijd. Ik heb op de DJ-set de eerste keer elk knopje en schuifje uitgeprobeerd en heb mijzelf zo het draaien aangeleerd.

Wel kijk ik natuurlijk veel naar mijn grote voorbeelden. Martin Garrix heeft bijvoorbeeld op jonge leeftijd al zoveel bereikt en je merkt dat muziek echt zijn passie is. En omdat hij echt onderaan begonnen is en hard heeft moeten werken om aan de top te komen.”

 

Wie is Max, Vinkana?

Max is een gedreven en enthousiaste jongen die graag mensen vermaakt door hen een geweldige avond te bezorgen. Zijn flexibiliteit en leergierigheid maken hem bijzonder.

“Het lezen en inschatten van de mensen die voor mijn DJ-booth staan, is het allerbelangrijkst. Zo kan ik inspringen op de muziekstijl die hun interesseert.”

Max is behulpzaam en denkt mee met concepten en feesten en ook zijn eigen draai aan dingen kan geven.

vinkana-home-dj-begin-3.jpg
vinkana-logo-rondje.png

Een klein interview met Vinkana…

Waar sta je over 5 jaar?

Het liefst wil ik mijn ‘wereld’ nog verder vergroten door buiten Europa te draaien en van mijn passie echt mijn werk te maken. Het mooiste is als ik hiervan kan leven, zodat dit mijn enige werkzaamheden zijn.


Waarom moeten mensen jou inhuren?

Ik kan een complete avond verzorgen en zorg er bovenal voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Door mijn talent om het publiek aan te voelen en in te springen op hun wensen, zorg ik ervoor dat mensen vaker terug willen komen.